Blog

Wintersport 2018 – Design en functionaliteit van wintersportkleding

Als je op wintersport gaat, wil je graag functionele kledingstukken dragen om gedurende het skiën zo technisch en snel mogelijk beneden te zijn. Daarnaast willen wintersport liefhebbers ook steeds mode bewuster op wintersport gaan, en dan vooral de vrouwen onder ons. Ieder jaar komen er namelijk nieuwe trends en innovaties van ski kledinglijnen voor mannen en vrouwen om vandaag de dag modieus op de piste te staan.

Ga jij nog op wintersport en wil je een beetje modieus de pistes op? Bekijk dan deze vernieuwingen en wintersporttrends op het gebied van kleding.

In de wintersportmode waren felle kleuren, hip, trendy en erg populair. Deze neonkleuren maken langzamerhand plaats voor veel wit, zwart, grijs, beige en groene kleuren. De kleuren zijn dit wintersportseizoen een stuk rustiger en vooral stoere kleuren, oftewel wintersportliefhebbers dragen liever stoere kledingkleuren. Ook dons en bont is deze winter weer helemaal hip en hot en dit komt ook terug in ski- en snowboardkleding. Een voorbeeld hiervan is de donsjas en donsvest. Warme en trendy donsjassen en donsvesten, geschikt voor koude tot extreem koude weersomstandigheden en activiteiten. Door gebruik te maken van dons zijn de jassen uiterst licht van gewicht maar bieden ze toch veel warmte in koude omstandigheden. De jassen bieden veel comfort en bewegingsvrijheid. De veelzijdige donsjassen en vesten kunnen, bij droog weer, worden gedragen als buitenste isolatielaag of als onderlaag onder een hardshell jas of softshell jas.

Handige tip: de donsjassen zijn compact op te bergen en kunnen daardoor makkelijk worden opgeborgen of meegenomen worden in een rugzak. (vaak fungeert 1 van de zakken als compressiezak).

         
Functionaliteit en warme kleding

Naast design en looks is functionaliteit het belangrijkste argument voor wintersport liefhebbers om nieuwe wintersportkleding te kopen. Wintersportliefhebbers willen graag veel comfort en bewegingsvrijheid gedurende het skiën, snowboarden of langlaufen. Ook de Nederlandse weersomstandigheden geven vaak genoeg voldoende aanleiding om je in nieuwe warme wintersportkleding te hullen.
Functionaliteit

Het klassieke 3 lagen systeem bepaalt nog steeds de kledingkeuze van vele buitensporters om genoeg warmte te behouden tijdens de koude winterdagen. De onderlaag houdt de huid droog en comfortabel.

Het belang van de eerste laag skikleding wordt nog wel eens onderschat. Mijdt absoluut katoenen onderkleding tijdens de wintersport, maar kies voor functionele thermoshirts en broeken.

Thermo ondergoed is geschikte kleding voor de onderlaag. Een thermobroek en een thermoshirt houdt je verder warm en bewegelijk gedurende een actieve wintersportvakantie. Liefhebbers van natuurlijke materialen dragen graag thermo ondergoed van merino wol omdat dit zo lekker zacht en comfortabel op de huid aanvoelt. Merino wol ademt en ven

tileert uitstekend, voelt heerlijk zacht aan op de huid en kan dagen achter elkaar gedragen worden zonder dat het gaat ruiken.

Een tussenlaag zorgt voor isolatie en afvoer van transpiratievocht. Een fleece trui of fleece vest zijn hier geschikt voor. Tenslotte de buitenlaag die beschermt ­tegen wind en regen, oftewel een waterafstotende laag. Hardshell jassen zijn geschikt voor een beschermende buitenlaag. Zekerheid, comfort en bescherming tegen slecht weer tijdens al uw outdoor avonturen.
Warme kleding

En natuurlijk last but not least: zorg voor warme kleding voor je hoofd, voeten en handen. Een warme en winddichte wollen trui of wollen vest zorgt ervoor dat je s ’avonds tijdens het apres skiën niet ziek wordt. Kies voor een merino wollen trui. Merino wol is zacht, licht van gewicht en draagt heerlijk in je eigen vrije tijd. Tot slot zou je de trui of vest ook kunnen dragen gedurende een sportieve dag. Door Nanotech behandeling wol, water en vuil afstotenden beter wasbaar dan normale wollen truien.

Bezoek de webwinkel Antrekk.nl een keer voor een geschikte en goede winter uitrusting. Antrek richt zich hoofdzakelijk op Europese kwaliteitsproducten van leveranciers die op een verantwoorde wijze hun artikelen  produceren.

Blog is ook gepubiceerd op sfeerenliving.nl: blog